Použité suroviny receptu Koláč s treskou, špenátem a šlehačkou:
1 cibule menší
| 2 lžíce másla
| 200 ml šlehačky
| 100 ml bílého vína
| 2 str. česneku
| 1 chilli paprička
| sůl a pepř
| 1 kg brambor
| 200 ml plnotučného mléka
| oliv. olej a citr. kůra
| 600 g filetů z tresky
| 400 g mraž. špenátu
| 150 g předvařených krevet
Postup přípravy receptu Koláč s treskou, špenátem a šlehačkou:
Na másle v pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Zalijeme ji vínem. Když se tekutina odpaří, přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme a zredukujeme na 2/3 množství. Česnek prolisujeme a chilli nasekáme najemno. Vsypeme do mléka a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme zchladnout. Brambory v osolené vodě uvaříme doměkka. Pak je scedíme, zalijeme mlékem a rozšťoucháme na hladkou kaši, kterou dochutíme trochou olivového oleje a citrónovou kůrou. Ze špenátu vymačkáme tekutinu. Pak ho s rybími filetami a krevetami rozložíme do pekáčku. Zalijeme smetanovou omáčkou a zakryjeme kaší. Při 180°C zapékáme 30 minut, až začne smetana bublat.
Fotky receptu Koláč s treskou, špenátem a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!