Použité suroviny receptu Lasagne s čokoládou, smetanou a ovocem:
400 g čokoládové hořké polevy
| 250 g jedlých a vařených kaštanů
| 200 g bílé polevy
| 150 g cukru
| 4 lžíce kávového prášku
| 100 ml Creme Double
| 600 ml smetany
| 40 ml kávového likéru
| 20 ml octa s kávovými květy
Postup přípravy receptu Lasagne s čokoládou, smetanou a ovocem:
Jedlé kaštany, 50 g cukru a ocet rozmixujeme na pyré. Přidáme do něj 50 ml smetany a Creme Double a mixujeme tak dlouho, dokud směs nezíská krémovou konzistenci. Krém uložíme v chladu.
Obě polevy samostatně rozehřejeme ve vodní lázni, natřeme je tenkou vrstvou na pečící papír a ten položíme na plech. Polevy necháme vychladnout. Pak z nich vykrajujeme kolečka.
Smícháme zbytek smetany a cukru s kávovým práškem a likérem a připravíme cappuccinovou omáčku. Svaříme ji a na mírném plameni ji vaříme asi 10 minut a necháme vychladnout.
Na omáčku střídávě skládáme čokoládové plátky a kaštanovou směs. Zdobíme čestvým ovocem a mátou.
Fotky receptu Lasagne s čokoládou, smetanou a ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!