Postup přípravy receptu Linecký dortík :
Mouku, změkklé máslo, cukry a vejce spojíme a umícháme v hladké těsto. Vzniklé těsto rozdělíme na dvě stejně velké části, překryjeme utěrkou a na pár minut dáme odležet do lednice. Připravíme si krém - do hrnce nalijeme mléko, postupně přidáme cukr a žloutky a za stálého míchání přisypeme mouku. Nepřestáváme míchat, pozvolna zahříváme a povaříme asi 2 - 3 minuty. Pak krém necháme lehce zchladnout.
Kulatou koláčovou formu o průměru alespoň 30 cm vymažeme olejem, rozválíme první polovinu těšta a vložíme ji do formy. Prsty vytvoříme vyvýšené okraje, nalijeme zchladlý krém a ze zbylého těsta opět rozválíme placku, kterou opatrně rozložíme na krém a propícháme vidličkou. Dort vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Linecký dortík necháme vychladnout, pocukrujeme, rozkrájíme a můžeme podávat.