Použité suroviny receptu Lívanečky s malinami a mátou:
2 vejce
| 80 g cukru
| špetka soli
| 1 balení vanilkového cukru
| 100 g mouky
| prášek do pečiva (na špičku nože)
| 150 ml mléka
| 250 g zmrazených malin
| moučkový cukr na ozdobu
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Lívanečky s malinami a mátou:
Nejdřív oddělíme vejce, zvlášť bílek a žloutek. Bílek ušleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem vymícháme do hladka. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mlékem a přidáme ke žloutkům. Nakonec do těsta vmícháme opatrně sníh z bílků.
Maliny necháme rozmrazit. V pánvi rozpálíme tuk. Lžící nabíráme těsto a vlijeme do rozpáleného oleje, pomocí vidličky vmáčkneme do každého lívanečku 3 - 4 maliny. Necháme péct při střední teplotě, dokud nezhnědnou. Dle velikosti pánvičky můžeme najednou péct i 4 lívanečky. Hotové udržujeme v teple. Zdobíme moučkovým cukrem, lístky máty a servírujeme ještě teplé.
Tip: výborný dezert ke kávě
Fotky receptu Lívanečky s malinami a mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!