Postup přípravy receptu Pudink s pomerančovou šlehačkou:
Nasekáme čokoládu, ze žloutků a cukru ušleháme hustý krém, škrobovou moučku rozmícháme ve 125 ml mléka a zbývající mléko a čokoládu dáme do hrnce, mícháme a přivedeme k varu. Přimícháme rozmíchanou škrobovou moučku a necháme jednou přejít varem. Mícháme do zhoustnutí. Horké čokoládové mléko pozvolna přiléváme do žloutkového krému. Směs vrátíme do hrnce, mícháme a prohříváme, ale nevaříme. Hrnec odstavíme ze sporáku. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do horkého pudinku. Čokoládový pudink nalijeme do 4 pudinkových formiček, nebo do jedné velké pudinkové formy o objemu 1 litru. Dáme na asi 3 hodiny ztuhnout do ledničky. Potom pudink vyklopíme na 4 dezertní talířky nebo na velký talíř. Smetanu ušleháme s cukrem, vmícháme pomerančovou kůru a likér. Pudinky pomerančovou šlehačkou ozdobíme a na závěr můžeme ještě přidat pomerančovou kůru, mandlové lupínky a mátu.