Lososy necháme částečně rozmrazit (nikdy ne úplně), pak jim odřízneme hlavu za žábrami a lososy podélně rozpůlíme. Kůži na okraji nadzdvihneme nožem a lehce stáhneme. Pak všechny čtyři půlky po obou stranách osolíme, opepříme, pokmínujeme a obalíme v mouce. Na rozpáleném másle je prudce opečeme - každou stranu asi 5 minut, pak zmírníme teplotu a dusíme doměkka. Hotové půlky lososa rozložíme na talíře, ozdobíme plátky citrónu a přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s vařenými brambory.
To vůbec nevadí Ivanko, každý nemusí vědět a znát všechno. I já se občas mýlím a nebo řeknu že prostě nevím. Jsem ráda že jsem taková soudná a můj manžel stejně tak. Dokonale se pro rodinný život doplňujeme.
Jo tak to holka už ale vůbec nevím. Já jsem ráda že si tak nějak pamatuji základní věci o svém životě. Ale to jak a kdy se přestal používat palmový olej? To bys teda po mně chtěla už ale opravdu hodně. Toto vůbec nevím.
Tak na palmáči jsem teda už hodně dlouho nevařila To byla dříve pokud is to dobře pamatuji dokonce nějaká kauza že i když člověk používal titanové nádobí třeba od https://www.zgastro.cz tak to bylo šíleně nezdravé, pamatuji si to dobře?
Máte asi pravdu že dělat lososa na másle je mnohem chutnější než to zkoušet na sádle a nebo snad na tom palmovém oleji, to by dělal opravdu jen a pouze barbar. Já jsem ráda že jsem se naučila vařit už jako malá a dnes z těch zkušeností v rodině mohu těžit.