Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 20.03. 2019
Dnes má svátek Světlana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami

fotka Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami:

1 ks čokoládového korpusu  | 100 g mascarpone  | 20 g cukru  | 20 ml rumu  | 20 g kakaa  | 40 g belcolády  | 200 g mangového pyré  | 40 g moučkového cukru  | 4 ks plátkové želatiny (rozpuštěné)  | 300 g šlehačky  | 200 g mražených malin  | 40 g cukru krupice  | 5 ks skořice celé  | 200 ml vody  | 14 ks čerstvých malin  | 100 g jogurtu  | 50 g moučkového cukru  | 150 g šlehačky  | Ozdoba: pistácie  |  karamelová ozdoba

Postup přípravy receptu Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami:

Mascarópne, cukr, rum a kakao smícháme nejprve na menší rychlost šlehače. Po smíchání surovin přepneme na šlehání, ale zároveň dáváme velký pozor na přešlehání. Po vyšlehání tvarujeme za pomoci cukrářského sáčku. Mangové pyré promícháme s prosetým moučkovým cukrem, přidáme rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Důkladně promícháme a přidáme šlehačku, ne příliš tuhou (krémové konzistence), aby se při dalším promíchávání nesrazila. Takto připravenou hmotu rozetřeme na silikonový plát. Necháme zatuhnout a krájíme na požadované tvary. Malinová omáčka a želé připravíme tak, že mražené maliny, cukr, skořici a vodu smícháme, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni vařit. Po chvilce scedíme a rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu redukujeme do hustoty. Druhou polovinu smícháme s 6 ks čerstvých malin. Přidáme rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Důkladně promícháme,
nalijeme do tvořítka a necháme zatuhnout. Po zatuhnutí
krájíme na požadovaný tvar. Jogurtový sorbet připravíme smícháním jogurtu s prosetým moučkovým cukrem. Přidáme
šlehačku a necháme v mrazáku zmrznout.
Pro tento dezert je vhodné plné polosladké víno se střední až vyšší kyselinou. Aroma a chuť by měly být mladistvé, se svěžími ovocnými tóny vodního melounu.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami:

Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Mangový mousse s čokoládovým krémem,
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !