Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 24.06. 2019
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami

fotka Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami:

1 ks čokoládového korpusu  | 100 g mascarpone  | 20 g cukru  | 20 ml rumu  | 20 g kakaa  | 40 g belcolády  | 200 g mangového pyré  | 40 g moučkového cukru  | 4 ks plátkové želatiny (rozpuštěné)  | 300 g šlehačky  | 200 g mražených malin  | 40 g cukru krupice  | 5 ks skořice celé  | 200 ml vody  | 14 ks čerstvých malin  | 100 g jogurtu  | 50 g moučkového cukru  | 150 g šlehačky  | Ozdoba: pistácie  |  karamelová ozdoba

Postup přípravy receptu Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami:

Mascarópne, cukr, rum a kakao smícháme nejprve na menší rychlost šlehače. Po smíchání surovin přepneme na šlehání, ale zároveň dáváme velký pozor na přešlehání. Po vyšlehání tvarujeme za pomoci cukrářského sáčku. Mangové pyré promícháme s prosetým moučkovým cukrem, přidáme rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Důkladně promícháme a přidáme šlehačku, ne příliš tuhou (krémové konzistence), aby se při dalším promíchávání nesrazila. Takto připravenou hmotu rozetřeme na silikonový plát. Necháme zatuhnout a krájíme na požadované tvary. Malinová omáčka a želé připravíme tak, že mražené maliny, cukr, skořici a vodu smícháme, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni vařit. Po chvilce scedíme a rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu redukujeme do hustoty. Druhou polovinu smícháme s 6 ks čerstvých malin. Přidáme rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Důkladně promícháme,
nalijeme do tvořítka a necháme zatuhnout. Po zatuhnutí
krájíme na požadovaný tvar. Jogurtový sorbet připravíme smícháním jogurtu s prosetým moučkovým cukrem. Přidáme
šlehačku a necháme v mrazáku zmrznout.
Pro tento dezert je vhodné plné polosladké víno se střední až vyšší kyselinou. Aroma a chuť by měly být mladistvé, se svěžími ovocnými tóny vodního melounu.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami:

Mangový mousse s čokoládovým krémem, jogurtovým sorbetem a malinami
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Mangový mousse s čokoládovým krémem,
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !