Použité suroviny receptu Mleté čočkové karbanátky:
500 g čočky
| majoránka
| sůl
| 100 g točeného česnekového salámu
| 75 g sýra
| 2 vejce
| na obalení strouhanka
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Mleté čočkové karbanátky:
Čočku uvaříme doměkka, scedíme a umeleme na masovém strojku. Podle chuti můžeme do karbanátků přidat i měkký salám nebo sýr. Salám nebo sýr nastrouháme.
V míse smícháme čočku, vejce, sůl a salám nebo sýr. Hmotu zahustíme strouhankou a nakonec přidáme podle chuti majoránku. Z čočkové směsi tvoříme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
V pánvi rozehřejeme olej a čočkové karbanátky smažíme dozlatova.
Čočkové karbanátky podáváme teplé. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Fotky receptu Mleté čočkové karbanátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!