Použité suroviny receptu Mořské plody v pivním aspiku:
300 g mořské plody
| 300 ml světlé pivo
| 1 ks chilli paprička
| 1 ks žlutá paprika
| 1 kousek řapíkatý celer
| 25 g želetina
| kopr na ozdobu
Postup přípravy receptu Mořské plody v pivním aspiku:
Rozmrazené plody moře pečlivě propláchneme, necháme dobře okapat a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme je 200 ml piva a povaříme přibližně 5 minut.
Chilli papričku očistíme a nakrájíme na kolečka. Žlutou papriku a řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky. Vše přidáme k mořským plodům, povaříme dalších 5 minut a potom přecedíme.
Želatinu necháme nabobtnat ve zbylém pivu. Ve vývaru rozpustíme nabobtnalou želatinu a zahřejeme na 80 C. NEVAŘÍME !
Na dno formy nebo sklenic nalijeme trochu rozpuštěné želatiny. Na ni dáme směs plodů moře se zeleninou a přelijeme zbylým aspikem. Všechno necháme v chladu ztuhnout do druhého dne. Mořské plody v pivním aspiku ozdobíme čerstvým koprem.
Fotky receptu Mořské plody v pivním aspiku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!