1 ks kostku droždí
| 600 g hladké mouky
| 100 g cukru krupice
| 250 ml vlažného mléka
| 3 ks žloutky
| 1 dl oleje
| 1 ks vanilkový cukr
| 1 kávovou lžičku soli (7 g
Postup přípravy receptu Buchty líného honzy:
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 1 cm. Pomocí sklenice vykrojíme kolečka, plníme povidly, mákem, tvarohem nebo ovocem a poté uzavřeme. Jednu stranu naplněných buchet potřeme olejem a touto stranou je pak klademe těsně vedle sebe na vymazaný pekáč. Necháme 40 minut vykynout. V předehřáté troubě pečeme buchty 15 - 20 minut při teplotě 180 °C