Postup přípravy receptu Čokoládové mousse:
Smetanu na šlehání důkladně promícháme se ztužovačem šlehačky a všechno společně potom vyšleháme do pevné pěny.
Kvalitní hořkou čokoládu nakrájíme na menší kousky, které dáme do kastrůlku a na mírném ohni necháme důkladně rozpustit. Pak ji, ještě teplou, po částech pečlivě vmícháme do připravené šlehačky. Tu pak ještě ochutíme třemi lžícemi kvalitní brandy a nakonec vmícháme podle potřeby moučkový cukr.
Připravené mousse nastříkáme do vyšších skleniček a necháme důkladně vychladit. Mezitím pečlivě očistíme a opláchneme čerstvé ovoce. Pokud jsou plody velké, raději je překrájíme na menší kousky. Místo čerstvého ovoce můžeme klidně použít i kompotované, které ale nejdřív necháme dobře okapat.
Z čokolády si pomocí škrabky uděláme ozdobné hobliny. Dokonale vychlazenou čokoládovou pěnu ozdobíme dle fantazie ovocem a čokoládovými hoblinami a hned podáváme.