6 vajec
| 30 dkg cukr krystal
| 10 lžic studené vody
| 20 dkg polohrubé mouky
| 10 dkg mletých ořechů
| 1/2 prášku do pečiva
| 50 dkg másla na krém
| 5-6 lžic cukr moučka do krému (spíše podle chuti )
| 3 lžíce kakaa na krém
Postup přípravy receptu Dort:
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, po lžících přidáváme studenou vodu a nakonec ostatní přísady. Naposledy ušlehaný sníh z bílků.
Vysypeme a vymažeme formu a pečeme zvolna asi 3/4 hodiny. Záleží na tvaru formy, radši zkuste špejlí, musí být suchá.
Recept je na formu o velikosti 26 cm.
Krém: Máslo vyšleháme do bílé pěny s cukrem. Polovinu můžeme obarvit kakaem a zdobit dle své fantazie.