Postup přípravy receptu Drobenkový hruškový koláč:
Hrušky oloupáme, rozkrojíme napolovinu a vyjmeme jádřince. V kastrůlku svaříme 250 ml vody s vanilkovým cukrem, hřebíčky a šťávou z citronu. V mírně vroucím nálevu povaříme hrušky do poloměkka a dáme vychladnout. Mouku prosijeme do mísy s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, mléko a rozpuštěný tuk. Zaděláme hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidáme mléko. Formu na koláč vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a poklademe půlkami povařených hrušek. Vidličkou nebo prsty si připravíme drobenku, kterou hustě posypeme koláč. Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme 25 až 30 minut. Hotový prochladlý koláč posypeme moučkovým cukrem.