Použité suroviny receptu Hrníčková olejová bábovka:
2 hrnky polohrubé mouky
| 1 hrnek cukru krupice nebo krystal
| 1 hrnek studeného mléka
| 1/2 hrnku oleje. (nejlépe roztlinného)
| 3 ks vejce
| 1 ks prášek do pečiva
| špetka soli
| tuk na vymazání formy
| strouhanka na formu
Postup přípravy receptu Hrníčková olejová bábovka:
Smícháme mouku s cukrem, solí a práškem do pečiva. Postupně přidáváme mléko, olej a vajíčka. Šlehačem nebo metlou vše smícháme v nadýchané těsto. Těsto pak můžeme rozdělit a jednu část ochutit kakaem. Já přidávám někdy i kapučíno (rozpustná směs), kousky mandlí, lentilky na co prostě máte chuť a máte doma. Těsto nalijeme do předem vymyzané a strouhankou vysypané formy. Tu vkládám ještě před vylitím do ledničky. Pokud chceme dosáhnout mramorace těsta střídáme a pak propojíme pohybem nože nebo špejle v těstě. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut při teplotě 200 C. V elektrické troubě to urychlíme zapnutím teplého vzduchu. Po upečení posypeme olejovou bábovku moučkovým cukrem a necháme vychladnout.