Vložil: | Piskotka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kávovo-oříšková roláda:
4 bílky
| 85 g cukr krupice
| 40 g hladké mouky
| 30 g strouhaného kokosu
| Náplń: 125 g másla
| 150 g cukr moučka
| 2 žloutky
| 80 g strouhaných lískových oříšků(najemno umletých)
| 1 kávovou lžičku (jemňounce umleté kávy
| 1 polévkovou lžíci rumu
| poleva:rozpuštěná čokoláda na vaření čokoláda
Postup přípravy receptu Kávovo-oříšková roláda:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Do směsi zlehka přidáme mouku a kokos. Vymícháme do hladka! Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto. Pečeme při vyšší teplotě 10 minut!!!
Po upečení lehce posypeme moukou a vyklopíme na utěrku - horní stranou dolů. Papír opatrně sejmeme!
Náplň si připravíme během pečení:
Máslo utřeme s moučkovým cukrem žloutky a kávou do hladkého krému. Vmícháme mleté oříšky a lžíci rumu. Upečený plát rozřízneme - až trochu prochladne - podélně na dvě části.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na oba úzké, dlouhé pruhy.
Z delší strany stočíme 2 úzké tenké, roládky.
Dáme ztuhnout do ledničky, stačí 20 minut, půl hodinky.
Mezitím si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu. Rolády po ztuhnutí nakrájíme asi na 6 cm dlouhé kousky. Každou miniroládičku namočíme oběma konci do čokolády a dáme ztuhnout.
Fotky receptu Kávovo-oříšková roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!