Použité suroviny receptu Nedělní ořechové rohlíčky:
150 g nízkotučného tvarohu
| 60 g moučkového cukru
| 6 lžic oleje
| 4 lžíce mléka
| 1 vejce
| 300 g hladké mouky
| 1 prášek do pečiva
| špetka soli
| tuk na vymazání plechu
| vejce na potření rohlíčků
| moučkový cukr na posypání
| Náplň:
| 80 g mletých ořechů
| 2 lžíce smetany
| pár kapek mandlového aroma
Postup přípravy receptu Nedělní ořechové rohlíčky:
Smícháme v míse tvaroh s olejem, cukrem, mlékem a žloutkem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí a vše důkladně propracujeme. Vzniklé těsto vyválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi 5 mm, rádlem z těsta vyřízneme protáhlé trojúhelníčky. Na jejich krátké okraje dáme trochu ořechové náplně a oba podélné okraje potřeme bílkem. Kousky těsta od úzkého okraje ke špičce zarolujeme a položíme na tukem vymazaný plech nebo na pečící papír. Před pečením rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a při 190 °C upečeme v troubě asi 17 minut dozlatova. Hotové rohlíčky ještě za horka ihned po vytažení z trouby posypeme moučkovým cukrem a po mírném vychladnutí podáváme například ke kávě nebo čaji.