250 g rostlinný tuk
| 3 vejce
| 3 lžíce tmavý med
| 300 g krupicový cukr
| 400 g extra hladká mouka
| 1 lžička jedlá soda
| 1 plechovka kondenzované slazené mléko
| 300 g máslo
Postup přípravy receptu Originální medovník:
Připravíme si vroucí vodní lázeň a nad ni postavíme misku tak, aby se nedotýkala hladiny vody. Do misky dáme rostlinný tuk a necháme jej rozpustit. Pak do něj rozklepneme vejce a přidáme cukr, med, mouku a jedlou sodu. Směs vymícháme vařečkou dozlatova. Rozdělíme jej na 6 dílů a dáme předehřát troubu na 170 stupňů. Na plech potáhneme pečící papír a obkreslíme do něj dortovou formu. Poté do kruhu rozetřeme v co nejtenčí vrstvě těsto. Placku pečeme dozlatova po dobu asi 7-10 minut. Postup opakujeme i u zbylých 5 placek. Případné odřezky dáme do misky a rozemneme prsty najemno. Krém: Změklé máslo a kondenzované mléko spolu vyšleháme doměkka. Delším nožem rozetřeme krém na první plát, který přikryjeme další plackou, kterou stejným způsobem pomažeme. Postup opakujeme a nakonec potřeme krémem i boky dortu. Ten nakonec poprášíme posýpkou. Medovník podáváme optimálně po cca 2 dnech, kdy dort změkne a těsto zvláční.