Postup přípravy receptu Ovocný koláč se smetanou:
Mouku prosijeme do mísy, vytlačíme důlek, solí posypeme okraj mouky. V důlku promícháme droždí s mlékem a špetkou cukru. Přikryjeme a necháme asi 10 minut kynout. Přidáme zbytek cukru,citrónovou kůru a olej. Prohněteme do hladkého elastického těsta, asi 30 minut necháme vykynout do dvojnásobného objemu. Na pomoučněné ploše těsto nakonec ještě jednou důkladně prohněteme. Pečící troubu předehřejeme. Koláčovou formu vymastíme a vysypeme. Vykynuté těsto vyválíme asi na prst vysoko, vyložíme jím formu. Na těsto rozložíme ovoce mírně balené v mouce. Zmrazené ovoce můžeme nahradit plátky jablek nebo hrušek. Rozšleháme vejce se smetanou, cukrem a skořicí a nalijeme na ovoce. Koláč pečeme asi 40 minut. Podle chuti poprášíme teplý koláč moučkovým cukrem.