Na těsto:
| 5 vajec
| 150 g cukru
| 2 lžíce citronové šťávy
| 125 g polohrubé mouky
| Na náplň a ozdobu:
| 400 g malinové nebo rybízové zavařeniny
| 4 lžíce cukrového zdobení
Postup přípravy receptu Pestrá piškotová roláda:
Troubu předehřejeme na teplotu 225°C. Plech vyložíme papírem na pečení. Žloutky s cukrem našleháme. Z bílků a citronové šťávy ušleháme sníh a společně s moukou vmícháme do žloutkové pěny. Těsto rozetřeme na plech a uhladíme. Pečeme na střední poloze trouby přibližně 8 minut dozlatova. Piškot překlopíme na vlhkou utěrku, papír na pečení stáhneme a piškot potřeme 350 g zavařeniny. Pomocí utěrky srolujeme piškot od jedné podélné strany a necháme spojem dolů zcela vychladnout. Zbývající zavařeninu namažeme na roládu a posypeme cukrovým zdobením.