Použité suroviny receptu Piškotová roláda s capučínem:
4 vajíčka
| 1 sáček vanilkového cukru
| 75 g polohrubé mouky
| 1 sáček vanilkového krému v prášku
| 75 g škrobové moučky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 300 ml mléka
| 125 g šlehačky
| 3 polévkové lžíce capučína
| 100 g hořké čokolády
| 100 g másla
| 30 g čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Piškotová roláda s capučínem:
Oddělíme vajíčka. Z bílků a 4 lžic vody ušleháme tuhý sníh. Přidáme 90 g cukru a vanilkový cukr, potom přidáme žloutky. Smícháme mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva. Prosijeme na krém a prohněteme. Těsto natřeme na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut(elektrický sporák na 200C). Vyjmeme a vyklopíme na vlhkou utěrku, druhou vlhkou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.
100 ml mléka zahřejeme. V něm rozpustíme capučíno a necháme vychladnout. Jemně nasekáme čokoládu. Vanilkový krém, 200 ml mléka a studené rozpuštěné capučíno smícháme a vyšleháme na nejnižší rychlost šlehače asi 2 minuty. Ušleháme velmi pevný krém.
Máslo utřeme do pěny, přidáme capučínový krém a čokoládu. Krém natřeme na piškot a ten podélně zarolujeme. Necháme stát v chladnu asi 2 hodiny