Postup přípravy receptu Ovocný dortík:
Připravte si smetanový krém. V misce utřete změklé máslo s cukrem do pěny. Potom k nim přidejte kysanou smetanu a umíchejte hladký krém. Tímto krémem potírejte sušenky BeBe a skládejte je na sebe, až vznikne váleček. Sušenky vložte do středu vhodného hrníčku, který by měl mít průměr o něco větší než sušenky.
Ovoce nakrájejte na plátky, které se vejdou mezi váleček a stěnu hrníčku. Vyberte měkké ovoce výrazných barev, které spolu bude dobře ladit vzhledem i chutí.
Plátky ovoce obložte vnitřní stěny hrníčku po celém jeho obvodu. Pak si podle návodu na obalu nachystejte želé. Připraveným teplým želé zalijte dortíky v hrnečku a dejte vše do lednice na několik hodin odležet. Než budete dortíky vyndavat z hrníčku, musí být želé dokonale ztuhlé, aby šly snadněji ven, zahřejte povrch hrníčku proudem teplé vody - nepřežeňte to. Horní stranu dortíku ozdobte sušenkou, šlehačkou a zbylým ovocem.