MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prasátka

fotka Prasátka
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 5 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Prasátka:

těsto  | 500 g polohrubé mouky  | 30 g droždí  | 60 g cukru  |  250 ml mléka  | 60 g tuku  | 1 vejce  |  sůl

Postup přípravy receptu Prasátka:

Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme vzejít. Potom z mouky, kvásku, vejce, špetky soli a rozpuštěného tuku vypracujeme těsto a necháme 15 minut kynout. Těsto vyválíme na sílu asi 4 mm a vykrájíme z něj 28 koleček s průměrem 8 cm a 14 koleček s průměrem 4 cm. Na polovinu větších koleček rozdělíme náplň z máku, okraje koleček potřeme žloutkem a přikryjeme druhou polovinou větších koleček. Okraje přitlačíme. Do malých koleček vykrojíme po 2 malé otvory (na rypáček). Ze zbytků těsta vymodelujeme menší trojúhelníčky jako uši. Rypáčky a uši přilepíme žloutkem na naplněná kolečka. Uložíme na vymazaný plech (nebo vyložený papírem na pečení), potřeme žloutkem a necháme 15 minut kynout. Potom dorůžova upečeme. Nakonec bílkovou a čokoládovou polevou namalujeme oči. Náplň připravíme krátkým povařením všech přísad do husta.


Fotky receptu Prasátka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Prasátka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !