Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Štrůdl trošku jinak

fotka Štrůdl trošku jinak
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Štrůdl trošku jinak:

220 g hladké mouky  | 80 g hrubé mouky  | 140 g másla  | 2/3 kelímku bílého jogurtu  | 1 žloutek  | 1 špetka soli  | Náplň:  | 5 jablek  | 2 vanilkové cukry  | dle chuti: troška skořice

Postup přípravy receptu Štrůdl trošku jinak:

Mouku a máslo promneme (na vále nebo v míse je to jedno, ale musí se to dělat rukama, jinak to nejde). Přidáme jogurt, sůl, žloutek a vypracujeme hladké těsto. Jde to velmi snadno, směs se výborně spojuje (kdyby přece jenom nechtělo tak stačí přidat malinko víc jogurtu nebo malinkato mléka, ale většinou to není potřeba) Kuličku těsta zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do lednice. Jablka nestrouhám na tzv. slzičkách, ale na tenké plátky - jablka potom tolik nepouští vodu a netečou při pečení ven. (Výborně se to dělá na takovém tom vícestraném struhadle, myslím, že původně je tato strana určena na sýr, ale určitě by to šlo i nožem nebo Vychlazené těsto si rozpůlíme na dvě stejné části a postupně z nich vyválíme, na vále posypaném hrubou moukou, tenký plát. Nebojte se podsypávat, čím více tím lépe, těsto se potom vůbec nelepí a chová se spíše jako formelína, je krásně pružné a netrhá se. Prostředkem vyváleného plátu nasypu srouhanku, aby jablka tolik nenamáčela těsto a nakladu středem plátu zhruba polovinu směsi. Pak ho klasicky zavinu spujema navrch ať nám toho moc nevyteče. Spoj samozřejmě natřu rozšlehaným vajíčkem aby lépe držel. rádo se to rozlepuje to asi znáte u listového těsta. Stejně udělám i druhou nohu štrúdlu. A dám na plech na pečící papír. Nožky potřu rozšlehaným vajíčkem, aby měly pěknou barvičku.



Fotky receptu Štrůdl trošku jinak:

Štrůdl trošku jinak
Štrůdl trošku jinak
Štrůdl trošku jinak
Štrůdl trošku jinak
Štrůdl trošku jinak
Štrůdl trošku jinak
Štrůdl trošku jinak
Štrůdl trošku jinak
Štrůdl trošku jinak
Štrůdl trošku jinak
Fotky vložil: Natural,vilka,uznevim,hanina51 
Hodnocení receptu Štrůdl trošku jinak
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !