190 g hl. mouky speciál
| ¼ l vody
| 170 g oleje
| špetka soli
| 4 ks vejce
| cukr na posypání nebo polevu
| Krém:
| 1 l mléka
| 3 balíčky vanilkového pudinkového prášku
| 250 g másla
| 300 g mouč. cukru
| 1 ks vanilkový cukr
| 3 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Věnečky - banánky:
Vodu uvaříme s olejem a solí, do vařícího vmícháme mouku a dobře promícháme. Necháme vychladit. Pak dáme do šlehače, hnětacími metlami dobře propracujme a postupně přidáváme po jednom celá vejce a hněteme, až je těsto hladké a vláčné. Ozdobným sáčkem s hvězdičkou stříkáme na pomaštěný plech malé věnečky nebo banánky a upečeme v předehřáté troubě. Studené dáme přes noc do igelitu, pak rozřežeme a naplníme krémem. Ozdobným sáčkem nastříkáme spodní díl krémem a přiklopíme horní díl. Pocukrujeme nebo potřeme polevou. Krém: V mléce uvaříme pudinkový prášek a do téměř studeného zašleháme po částech máslo, mouč. a vanilkový cukr a rum a vymícháme dohladka.