Postup přípravy receptu Věnečky se žloutkovým krémem:
Vodu s Herou a solí ohřejeme a přidáme mouku. Vaříme dokud se v hrnci neutvoří knedlík a těsto se neodlepuje od stěn. Potom dáme vychladit. Do vychladlého těsta přidáváme za stálého míchání postupně vejce. Potom stříkáme na plech věnečky. Plech nemastíme, jen postříkáme vodou. Pečeme nejprve v horké troubě, poté co věnečky nabydou, zmírníme teplotu asi na 150 stupňů a dopečeme. Pozor, po celou dobu pečení se nesmí otevírat trouba. Pečou se velmi rychle.
Na krém uvaříme mléko se žloutky, škrobem a cukrem a vzniklý krém dáme vychladit. Mezitím utřeme Heru nebo máslo s cukrem, ke kterému přidáme rum podle chuti a nakonec vše přidáme k vychladlému krému. Krém můžeme buď nastříkat do středu věnečků nebo věnečky rozpůlit, potřít dolní polovinu a horní polovinou přiklopit.