Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mrkvové muffinky s velkou čepicí

fotka Mrkvové muffinky s velkou čepicí
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Mrkvové muffinky s velkou čepicí:

1 3/4 hrnku polohrubé mouky  | 3/4 hrnku jemného krystalového cukru  | 2 lžičky perníkového koření  | 2 lžičky prášku do pečiva  | 3/4 lžičky jedlé sody  | 1/2 lžičky soli  | 3/4 hrnku neochuceného nízkotučného jogurtu  | 4 lžíce rozpuštěného másla  | 1 velké vejce  | 2 1/2 hrnku nastrouhané mrkve (asi 5 středních)

Postup přípravy receptu Mrkvové muffinky s velkou čepicí:

Otvory na muffinovém plechu vyložit papírovými košíčky na pečení. Na kus pečícího papíru prosít mouku, cukr, koření, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
V míse dohromady našlehat jogurt, máslo a vejce. Posypat vše suchými ingrediencemi a dobře promíchat. Nakonec dovnitř vložit nastrouhanou mrkev.
Pomocí lžíce (osobně používám to stejné jako na kopečky zmrzliny) rozdělit těstíčko do košíčků. Muffinky se mohou ihned upéct v předem vyhřáté troubě na 190 °C po 20 minut. Nebo se zmrazí po 30 minut, přikryjí plastickou fólií a zmrazí až na 3 měsíce.
Zmražené muffinky se pečou ve stejně vyhřáté troubě jako čerstvé tak dlouho až špejle zapíchnutá doprostřed jedné muffinky je po vyjmutí čistá, což je asi 30 minut. Během pečení plech jednou rotuji, aby byly muffinky stejně upečené. Postavit plech na mřížku. Muffinky podávat horké, nebo pokojové teploty.
TIP: Do těsta se může zamíchat trochu nasucho opražených a posekaných ořechů, sušeného rybízu, nebo kandované citrusové kůry, ale ne moc, aby muffinky zůstaly nadýchané.


Fotky receptu Mrkvové muffinky s velkou čepicí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mrkvové muffinky s velkou čepicí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !