8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Opilý František

fotka Opilý František
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 32

Použité suroviny receptu Opilý František:

6 ks vejce  | 220 g tuk na pečení /Hera/  | 220 g cukr krupice  | 2 lžíce kakao  | 120 g polohrubá mouka  | 1 ks prášek do pečiva  | 250 g vlašské ořechy  | 150 g moučkový cukr  | 200 ml rum  |  pikantní marmeláda  |  meruňkový kompot  | 120 g čokoláda na vaření  | 100 g ztužený tuk

Postup přípravy receptu Opilý František:

Žloutky a cukr šleháme ve šlehači do husté pěny, přilijeme rozpuštěný tuk, kakao, lehce přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 st. C asi 20 minut. Špejlí zkoušíme, jestli se těsto nelepí.




Necháme na plechu vychladnout, potřeme pikantní marmeládou, navrch poklademe zavařené meruňky, posypeme mletými ořechy smíchanými s moučkovým cukrem a vše rovnoměrně zalijeme rumem.



Nakonec polijeme čokoládovou polevou. Tu si připravíme v kastrolku - rozpustíme tuk, přidáme polámanou čokoládu a umícháme dohladka.


Fotky receptu Opilý František:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Opilý František
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !