Postup přípravy receptu Svůdný čokoládový dort:
Těsto:
1. Vymastíme rozpínací formu o průměru 16 cm. Margarín, cukr, vanilkovou dřeň, vejce, mléko a sůl ušleháme pomocí šlehače do polotuhého krému. Troubu vyhřejeme na 200 °C.
2. Smícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem, prolijeme na margarínovou směs a zvolna promícháme. Těstem naplníme formu, povrch uhladíme a pečeme na střední příčce trouby asi 40 minut. Po 20minutovém zapečení přikryjeme povrch pergamenovým papírem, aby příliš nezhnědl. Upečený korpus ostrým nožem uvolníme od obvodu formy, vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Náplň
1. Lžící vydlabeme střed dortu a dbáme na to, aby zůstala po obvodu a na dně asi 1 cm silná vrstva těsta. Vydlabané těsto rozdrobíme a smícháme s brusinkami a třešňovicí.
2. 200 ml smetany ušleháme dopevna a smícháme s brusinkovou směsí. Naplníme korpus tak, aby směs vytvořila kopec.
Dohotoveni
Zbylou smetanu ušleháme dopevna se ztužovačem a moučkovým cukrem a šlehačkou potřeme celý dort. Uložíme asi na ó0 minut do chladničky. Před podáváním porypeme čokoládovými hoblinkami.