Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.03. 2019
Dnes má svátek Marian
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Ořechová Šarlota - nepečený dort s mascarpone

fotka Ořechová Šarlota - nepečený dort s mascarpone
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Ořechová Šarlota - nepečený dort s mascarpone:

400 g dlouhých piškotů  | 500 ml smetany na šlehání  | 120 g půlek vlašských ořechů  | 200 g mascarpone  | 150 g cukru  | 6 plátků (10 g) želatiny  | 2 lžíce rumu  | 1 lžíce medu

Postup přípravy receptu Ořechová Šarlota - nepečený dort s mascarpone:

Do hrnce nalít 250 ml vody, přisypat cukr a přivést k varu. Přidat půlky ořechů a zvolna vařit asi 15 minut. Zkaramelizované ořechy vyjmout. Pár půlek si dát stranou na ozdobu, zbytek nasekat nahrubo. Z cukrového karamelu odlít polovinu a přidat do něj rum. Druhou půlku zatím uschovat.
Dortovou formu vyložit pečicím papírem. Na dno vyskládat piškoty tak, aby zůstal prostor na ty, které se budou stavět kolmo po obvodu. Dno zakapat rumovým karamelem. Piškoty na obvod zkrátit, z vnitřní hladké strany pomazat také karamelem a vyskládat je po obvodu.
Pro přípravu krému namočit želatinu do studené vody. Než nabobtná, smíchat druhou polovinu karamelu (tu bez rumu) se 100 ml smetany a s medem a přivést k varu. Pak ji stáhnout z ohně, přidat nabobtnanou vymačkanou želatinu a míchat, dokud se vše nerozpustí. Směs přelít do velké mísy, přidat mascarpone a pořádně promíchat. Zbylých 400 ml smetany ušlehat na šlehačku a lehce ji vmíchat do směsi mascarpone.
Piškotový základ ve formě ještě posypat posekanými ořechy a vyplnit krémem. Dort dát do lednice a nechat ho asi 6 hodin tuhnout. Po ztuhnutí dort ozdobit půlkami ořechů a pokapat zbylým rumovým karamelem.


Fotky receptu Ořechová Šarlota - nepečený dort s mascarpone:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ořechová Šarlota - nepečený dort s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka