Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2019
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Ořechový dort s broskvemi

fotka Ořechový dort s broskvemi
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Ořechový dort s broskvemi:

Šlehačkový krém:  | 500 ml smetany ke šlehání  | 2 bal. čokoládových kaštanů (nebo 100 g čokolády na vaření)  | 1 lžíce želatiny čiré  | 3 lžíce studené vody  | Těsto:  | 100 g másla nebo Hery  | 100 g cukru  | 1 bal. vanilínového cukru  | 2 lžíce rumu  | 1 špetka soli  | 6 žloutků  | 250 g mletých vlašských ořechů  | 100 g polohrubé mouky  | 1 lžička kypřicího prášku do pečiva  | 6 bílků  | Na ozdobu:  | 25 g strouhané čokolády nebo čokoládového zdobení  | 1 malý kompot broskví

Postup přípravy receptu Ořechový dort s broskvemi:

1. Smetanu přivedeme k varu, sejmeme z plotny a rozpustíme v ní čokoládové kaštany nalámané na kousky. Necháme zchladit a dáme do lednice - nejlépe přes noc.
2. Těsto: Změklé máslo utřeme v míse s cukrem, vanilínovým cukrem, rumem a solí. Pak po jednom zašleháme žloutky. Do utřené hmoty přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem, dále mleté ořechy a vše propracujeme elektrickým šlehačem na 1. stupni do hladkého těsta. Nakonec vmícháme sníh z bílků (můžeme elektr. šlehačem na nejnižším stupni). Těsto nalijeme do dortové formy (prům. 26 cm) vyložené pečícím papírem, uhladíme stěrkou a dáme péct:
Horní a spodní ohřev: cca 170-180 °C (předehřát)
Horký vzduch: cca 150-160 °C (předehřát)
Plynová trouba: cca stup. 3 (předehřát)
Doba pečení: asi 35-40 minut
3. Po upečení necháme korpus ještě asi 5 minut v otevřené troubě. Pak necháme korpus vychladnout. Nožem uvolníme korpus od okraje formy, dáme na servírovací talíř a studený korpus podélně rozpůlíme.
4. Broskve necháme dobře okapat, popř. je osušíme na utěrce. Želatinu necháme nabobtnat ve 3 lžicích vody. Po nabobtnání zahřejeme želatinu ve vodní lázni (nesmí se vařit - var želatinu poškozuje!). Čokoládovou šlehačku ušleháme. Rozpuštěnou želatinu zašleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni do připravené šlehačky.
5. Polovinu šlehačky natřeme na spodní díl korpusu a na krém lehce přitiskneme druhý díl korpusu. Druhou polovinu šlehačkového krému natřeme na vršek dortu a vypouklou stranou lžíce uděláme v krému ďolíčky. Dort dáme na minimálně 2 hodiny do ledničky. Před servírováním ozdobíme dort nejprve čokoládou a pak broskvemi nakrájenými na měsíčky.


Fotky receptu Ořechový dort s broskvemi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ořechový dort s broskvemi
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !