Použité suroviny receptu Ovoce s vanilkovou omáčkou:
250 g jahod
| 150 g ostružin
| 150 g malin
| 200 g červeného rybízu
| 100 g cukru
| citrónová šťáva
| šťáva z červeného rybízu
| 30 g škrobu
| vanilkový lusk
| 750 ml mléka
| vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Ovoce s vanilkovou omáčkou:
Ovoce omyjeme, očistíme. Do kastrolu vložíme rybíz a 1/2 jahod, malin a ostružin. Posypeme cukrem, přilijeme citronovou a rybízovou šťávu a uvedeme do varu. Několik minut povaříme, pak protřeme sítem a znovu uvedeme do varu. Škrob rozmícháme ve vodě a zahustíme jím ovoce. Zbylé ovoce vsypeme do pyré. Krátce prohřejeme a naplníme do misek. Necháme vychladnout a uložíme do chladničky. Vanilkový lusk nařízneme, dřeň vyškrábeme a oboje svaříme s mlékem. Žloutky ušleháme s 30 g vanilkového cukru do pěny. Do vaječné hmoty pozvolna vmícháme horké mléko a vše dáme do hrnce. Na mírném ohni za stálého míchání šleháme dohusta, ale nesmíme vařit! Pak necháme vychladnout.
Fotky receptu Ovoce s vanilkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!