8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ovocný tunel

fotka Ovocný tunel
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 51

Použité suroviny receptu Ovocný tunel:

12 vajec  | 220 g hladké mouky  | 220 g moučkového cukru  | 2 lžičky kypřícího prášku  | 1 lžíce kakaa  | 1 salko  | 250 g másla  | 300 ml mléka  | 1 sáček karamelového pudinku  | 1-2 lžíce krystalového cukru  |  ovoce  | 100 ml ovocné šťávy  | 1 sklenka borůvkového džemu

Postup přípravy receptu Ovocný tunel:

Žloutky ze 6 vajec vyšleháme do pěny se 110 g moučkového cukru, přidáme 110 g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 6 bílků. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10-11 minut. Stejným způsobem upečeme i druhý plát - kakaový /do těsta přidáme 1 lžíce kakaa/. Piškoty vyklopíme na desku, papír odstráníme a necháme je vychladnout. Pak kakaový piškot rozkrojíme po délce na 2 poloviny, světlý piškot rozkrojíme po délce na 4 stejné části.
Z mléka, cukru a karamelového prášku uvaříme pudink a za stálého míchání vychladíme. Do vyšlehaného másla přidáváme vychlazený pudink a předem uvařené /2 hodiny/ a důkladně vychlazené salko.
Ovoce dáme okapat, čerstvé omyjeme a osušíme, nakrájíme.
2 formy na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Na dno opatrně vložíme tmavé těsto, pokapeme šťávou /pro dospělé i s rumem nebo likérem/, potřeme 1/8 krému, uložíme ovoce a to potřeme další 1/8 krému. Na krém uložíme světlý pás těsta /je potřeba trochu z délky ukrojit/, jenom trošku přitlačíme, pokapeme, krém, ovoce, krém a na závěr přikryjeme dalším světlým pásem těsta. Vrch překryjeme fólií a v lednici necháme ztuhnout 2-3 hodinky. Tunel vyklopíme, potřeme borůvkovou zavařeninou a polijeme čokoládou. Trochu čokolády si odložíme. Když čokoláda ztuhne, zbylou čokoládou uděláme na vrch cik-caky. Dáme do lednice, za hodinu můžeme podávat.


Fotky receptu Ovocný tunel:

Ovocný tunel
Ovocný tunel
Ovocný tunel
Ovocný tunel
Fotky vložil: uschi3 
Hodnocení receptu Ovocný tunel
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !