Použité suroviny receptu Pečený pangasius s rajčátky a citronovým tymiánem:
500 g pangase
| 250 g rajčátek
| 1 střední cibule
| 1/2 lžičky citronového sušeného tymiánu
| 2 bobkové listy
| 2 - 3 lžíce olivového oleje
| sůl
| máslo na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu Pečený pangasius s rajčátky a citronovým tymiánem:
Pangase necháme nasoleného 2 hod. rozmrazovat. Filety rozkrájíme na 4 přibližně stejně velké porce. Pokryjeme jimi dno máslem vymazaného pekáčku. Do rohů pekáčku dáme bobkový list. Kousky pangase posypeme 1/2 nakrájené cibule, pak rozpůlenými rajčatky a znovu zbytkem cibule.
Posypeme tymiánem a mírně posolíme.
Dáme do trouby rozehřáté na 200 stupňů a asi 15 min. pečeme, než pokapeme obsah 2 lžícemi olivového oleje. Pečeme dalších asi 10 min. Pangas mírně zezlátne a tekutina se z pekáčku vypaří.
Můžeme servírovat s americkými brambory a
dozdobit kolečkem citronu a snítkou petrželky.
Fotky receptu Pečený pangasius s rajčátky a citronovým tymiánem: