10 g sušených hub
| 4 plátky hovězí roštěnky
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| 2 lžíce dijonské hořčice
| 75 g uzené slaniny
| 4 ks šalotky
| 1 lžička tymiánu
| 2 lžíce oleje
| 400 ml vývaru
| 3 lžíce instantní jíšky
| 100 ml smetany
Postup přípravy receptu Pikantní hovězí roládky:
Houby předem namočíme na 20 minut do 100 ml studené vody. Plátky masa opláchneme, vysušíme papírovou utěrkou a z obou stran zlehka opepříme a osolíme. Poté potřeme dijonskou hořčicí. Houby slijeme a tekutinu zachytíme. Houby, slaninu a šalotku nakrájíme nadrobno, smícháme s půl lžičkou tymiánu a rozdělíme na plátky masa, keré srolujeme a zafixujeme jehlami nebo párátky. Rolky opečeme v rozpáleném oleji, přidáme vodu z hub a vývar a dusíme přibližně jednu a půl hodiny. Poté omáčku zahustíme jíškou, vmícháme do ní smetanu a podle chuti ještě dosolíme a opepříme. Jako přílohu můžete servírovat rýži.
Fotky receptu Pikantní hovězí roládky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!