Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.06. 2019
Dnes má svátek Milan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Piškotová roláda s kakaovým krémem a mandlovými růžičkami

fotka Piškotová roláda s kakaovým krémem a mandlovými růžičkami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 19

Použité suroviny receptu Piškotová roláda s kakaovým krémem a mandlovými růžičkami:

těsto:  | 4 žloutky  | 4 lžíce horké vody  | 80 g pískového cukru  | 120 g polohrubé mouky  | 1/2 lžičky prášku do pečiva  | 4 bílky  |  tuk a mouka na plech  |  rybízový džem  | krém:  | 1/4 l mléka  | 1 sáček kakaového pudinku  | 250 g másla nebo tuku  | 100 g moučkového cukru  | 1 lžíce kakaa  | růžičky:  | 100 g spařených a oloupaných mandlí  | 100 g moučkového cukru  | 1 bílek  |  žluté, růžové a zelené potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu Piškotová roláda s kakaovým krémem a mandlovými růžičkami:

Žloutky rozšleháme s horkou vodou, přidáme polovinu cukru a našleháme do pěny. Mouku prosijeme s práškem do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh a všleháme zbylý cukr. Do žloutkové pěny vmícháme mouku střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou a upečeme je. Ihned po upečení je potřeme džemem a pomocí špachtle nebo dlouhého nože těsto uvolňujeme od plechu a stočíme. Roládu necháme vychladnout. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme jej vychladnout. Změklé máslo utřeme s prosátým cukrem a kakaem. Po částech přidáme prochladlý pudink a našleháme hladký krém. Necháme jej půl hodiny v chladu, potom jím roládu potřeme a zbylým krémem ozdobíme. Necháme ji v chladu odležet. Mandle nastrouháme a s prosátým cukrem a bílkem třeme, až vznikne hladká hmota. Je-li třeba, přidáme kousek bílku nebo naopak cukr. Část hmoty obarvíme růžovou barvou, část žlutou a část zelenou barvou tak, že nepatrně barviva rozpustíme v několika kapkách vody. Hmotu rozválíme a vykrajujeme z ní oválky, které k sobě skládáme, až vznikne květ. Ze zelené hmoty vykrájíme lístky zubatou formičkou. Ztuhlou roládu nakonec zdobíme růžičkami a lístky.


Fotky receptu Piškotová roláda s kakaovým krémem a mandlovými růžičkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Piškotová roláda s kakaovým krémem a
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !