Použité suroviny receptu Piškotové omelety s náplní z hroznového vína:
3 vejce
| 1 žloutek
| 50 g cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 60 g polohrubé mouky
| 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
| 3 plátky bílé želatiny
| 250 g měkkého tvarohu
| 250 g nízkotučného tvarohu
| 3-4 lžíce medu
| 50 g vypeckovaného bílého vína
| 50 g vypeckovaného červeného vína
Postup přípravy receptu Piškotové omelety s náplní z hroznového vína:
Na těsto dáme vejce a žloutek do mísy a pomocí el. ručního šlehače šleháme na nejvyšším stupni 1 minutu. Poté přidáme cukr a vanilkový cukr a šleháme další 2 minuty. Nakonec přidáme mouku a kypřicí prášek do pečiva a krátce šleháme na nejnižším stupni.
Na 2 plechy dáme pečící papír. Na každý plech do rohů z těsta vylijeme a rozetřeme 4 placičky. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C, asi 10-15min.
Omelety překlopíme na pracovní desku na pečící papír a necháme je vychladnout. Poté stáhneme pečící papír, na kterém jsme omeletky pekly a přehneme je na polovinu.
Na náplň necháme nabobtnat želatinu ve studené vodě dle návodu na obalu a lehce ji pak vymačkáme. Vymačkanou želatinu zahřejeme v malém hrnci za stálého míchání (bez vody). Necháme trochu zchladnout. Všechen tvaroh a med zamícháme. Odebereme malou část a dobře jí rozmícháme se želatinou. Poté přidáme i zbylou část tvarohového krému a zamícháme. Krém necháme krátce vychladnout.
Hroznové víno omyjeme, necháme okapat a odstraníme stopky. Kuličky hroznového vína rozpůlíme podélně, popř. rozčtvrtíme (podle velikosti). Hroznové kousky přidáme do tvarohové náplně a necháme trochu ztuhnout. Omelety plníme tvarohovou náplní a povrch pocukrujeme práškovým cukrem.
Fotky receptu Piškotové omelety s náplní z hroznového vína:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!