Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.06. 2019
Dnes má svátek Milan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou

fotka Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 21

Použité suroviny receptu Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou:

1 kg polohrubé mouky  | 40 g droždí  | 3-4 žloutky  | 150 g cukru  | 150 g másla  | dle chuti: citrónová kůra  | 1/2 l mléka  | 1 špetka soli  | Tvarohová náplň:  | 500 g netučného tvarohu  | 2 hrsti rozinek  | 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru  | 1-2 bílky  | Povidlová náplň:  | 450 g povidel  | 3-4 lžíce rumu  | Drobenka:  | 140 g polohrubé mouky  | 100 g másla nebo jiného ztuženého tuku  | 100 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou:

Do 1/6 mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, lžíci hladké mouky a promícháme. Necháme kynout na teplém místě.Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, žloutky, špetku soli, citrónovou kůru, vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo a za míchání postupně přiléváme vlažné mléko. Těsto zaděláváme tak dlouho, dokud nezačne dýchat (při míchání vypouští bubliny). Poté ho zasypeme moukou, přikryjeme ubrouskem a dáme na teplé místo na 2-3 hodiny kynout. Po vykynutí jej rozdělíme na půl a z každé půlky vyválíme plát velikosti plechu.Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr a nasekané máslo rukama vše společně nadrobíme. Připravíme si tvaroh, rozinky, 1-2 bílky, 4 vrchovaté lžíce cukru a řádně promícháme.Polovinu těsta si dáme na pomoučený vál, rukama nebo válkem mírně rozválíme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Rukama nebo válkem rozválíme těsto na celý plech a doprostřed dámě náplň, kterou rozetřeme po celé ploše. Pak posypeme připravenou drobenkou (polovinou). Pečeme v dobře vyhřáté troubě na střední teplotu cca 45 minut. Upečený koláč nakrájíme a pocukrujeme. Z druhé poloviny těsta, připravíme stejným způsobem těsto na plech a potřeme placku povidly smíchanými s rumem a posypeme drobenkou. Pečeme rovněž cca 45 minut.


Fotky receptu Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou:

Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Fotky vložil: EvaDraho,uschi3,Natural,meluzína,damami,Barakuda 
Hodnocení receptu Poctivé kynuté koláče s tvarohem,
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !