100 g krup
| sůl
| 4 stroužky česneku
| 600 ml vepřového vývaru
| 400 ml vepřové krve
| mletý černý pepř
| asi 1 lžička drcené majoránky
| čerstvá majoránka na ozdobu
Postup přípravy receptu Prdelačka:
Kroupy důkladně propereme, namočíme do hrnce se studenou vodou a necháme nabobtnat. Poté je uvaříme v osolené vodě doměkka. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Vývar přivedema k varu. Za stálého míchání do něj postupně přiléváme krev. Krátce povaříme. Do polévky přidáme uvařené scezené kroupy a česnek se solí. Podle chuti ji okořeníme pepřem a drcenou majoránkou. Rozdělíme ji do talířů, ozdobíme čerstvou majoránkou a podáváme. (Pokud nemáte vepřovou krev, můžete na polévku použít dvě jelítka.)