Použité suroviny receptu Mrkvová polévka s řeřichou:
1 malá cibule, nasekaná na kostičky
| 250 g mrkve, nakrájené na kostičky
| 1 svazek čerstvé řeřichy
| 1 malá nebo ½ velké plechovky cizrny
| 750 ml čerstvého zeleninového vývaru
| 1 čajová lžička mletého římského kmínu
Postup přípravy receptu Mrkvová polévka s řeřichou:
Ve středně velkém kastrolu mírně rozehřejte lžíci olivového oleje, na němž poduste cibuli. Přidejte mrkev a duste dalších pět minut. Vsypte natrhanou nebo nůžkami nastřihanou řeřichu, použijte listy i stonky. Míchejte, dokud řeřicha mírně nezavadne. Přidejte cizrnu, vývar a kmín a na mírném ohni nechte probublávat asi 20 minut. V mixéru nebo ručním šlehačem rozmíchejte polévku dohladka, okořeňte čerstvě mletým černým pepřem a podávejte.
Fotky receptu Mrkvová polévka s řeřichou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!