Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 20.10. 2019
Dnes má svátek Vendelín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Ruský krém

fotka Ruský krém
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Ruský krém:

korpus:  | 120 g vejce  | 120 g cukr  | 10 g vanilk. cukr  | 150 g hl. mouka  |  vaječný krém:  | 750 g mléko  | 160 g cukr  | 20 g vanilk. cukr  | 30 g krémový prášek  | 120 g vejce  | 10 g jedlá želatina  | 500 g meruňkový kompot  | 5 g olej  |  ozdoba:  | 300 g smetana ke šlehání  | 20 g moučk. cukr  | 500 g meruňkový kompot bez nálevu

Postup přípravy receptu Ruský krém:

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme doběla s půlkou dávky cukru a vanilk. cukrem. Z bílků ušleháme za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh. Sníh lehce spojíme s ušlehanými žloutky, za pomalého přisypávání mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme vaječnou hmotu, lehce ji rozetřeme na pevný papír a upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečený korpus necháme vychladnout a krájíme na menší kostky. 2/3 dávky mléka přivedeme do varu s dvěma třetinami dávky krup. cukru, přilejeme krémový prášek romíchaný s trochou studeného mléka a krátce povaříme. Vejce pečlivě rozšleháme se zbylým cukrem, rozředíme zbylým studeným mlékem, za stálého promíchávání vlijeme do vařícího mléka s krémovým práškem a zahříváme na páře, až směs zhoustne (nesmí se vařit, vejce by se srazila). Do horkého krému zamícháme želatinu nabobtnanou v pitné vodě a vanilkový cukr a za občasného promíchání necháme vychladnout. Meruňky nakrájíme na kousky a lehce promícháme s nakrájeným korpusem. Směs rozdělíme do olejem vytřených porcelánových tvořítek a zalijeme studeným vaječným krémem. Naplněná tvořítka vložíme do nádoby s vodou (tak aby hladina vody sahala do 3/4 výše krému) a vaříme zvolna alespoň 1 hodinu. Vychadlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou a moučk. cukrem oslazenou smetanou a meruňkami a podáváme. Dobrou chuť!


Fotky receptu Ruský krém:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ruský krém
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !