1 ks ryby o hmotnosti cca 1,2 kg
| 2 kg sůl
| 4 ks vejce
| 100 g hladká mouka
| hrst čerstvá petrželová nať
| hrst čerstvá bazalka
| pepř
Postup přípravy receptu Ryba v soli:
Vykuchanou rybu - nejvhodnější je pražma nebo okoun, očistěte. Uvnitř osolte a vyplňte čerstvými bylinkami.
Oddělte z vajec bílky a ušlehejte je na tuhý sníh. Ten smíchejte se solí a moukou. Obalte rybu solnou hmotou tak, aby vrstva byla silná nejméně 3 cm. Nechte chvíli oschnout. Potom pečte rybu v solné krustě v rozehřáté troubě při 230 C asi 45 minut.
Příloha: vařené brambory nebo bílý chléb
Náš typ: Kromě petrželky a bazalky můžete do ryby dát i kerbelík, fenykl nebo rozmarýn.
Fotky receptu Ryba v soli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!