Použité suroviny receptu Sladká bramborová roláda:
800 g brambor
| špetka soli
| 50 g celozrnné špaldové mouky
| 150 g hrubé mouky
| 100 g dětské krupičky
| 2 vejce
| 80 g perníku na strouhání
| 200 g meruňkové marmelády
| strouhanka a moučkový cukr na posypání
| rozpuštěné máslo na přelití
Postup přípravy receptu Sladká bramborová roláda:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je trochu vychladnout. Pak je oloupeme, najemno nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme špetku soli, vajíčka, špaldovou i hrubou mouku a nakonec dětskou krupičku. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme krupičku. Těsto musí být tužší, hodně záleží na druhu brambor. Z těsta vyválíme obdélník a položíme ho na čistou suchou utěrku. Meruňkovou marmeládu smícháme s nastrouhaným perníkem a touto směsí pomažeme těsto. Pomocí utěrky plát těsta svineme do rolády a po obou stranách utěrku pevně svážeme. Roládu vaříme i s utěrkou ve vodě asi 20 minut. Po uvaření odstraníme utěrku, roládu nakrájíme na řezy a podáváme ji posypanou nasucho opraženou strouhankou, moučkovým cukrem a přelitou rozpuštěným máslem.
Fotky receptu Sladká bramborová roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!