Použité suroviny receptu Sladké zelí zapečené s krupkami:
500 g bílého hlávkového zelí
| 400 g trhaných krupek
| 120 g hnědého třtinového cukru
| 500 ml mléka
| špetka soli
| 80 g másla
| máslo na vymazání zapékací misky
Postup přípravy receptu Sladké zelí zapečené s krupkami:
Bílé zelí nakrájíme na tenké nudličky. Krupky spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Do máslem vymazané zapékací misky rozložíme polovinu krupek, na ně rozložíme pokrájené zelí a pokryjeme zbylými krupkami. V mléce rozmícháme hnědý třtinový cukr a špetku soli, touto tekutinou zalijeme krupky se zelím a v troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme tak dlouho, dokud se mléko nevsákne do krupek. Jednotlivé porce na talířích přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme s ovocným kompotem.
Fotky receptu Sladké zelí zapečené s krupkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!