Postup přípravy receptu Specielní narozeninová bublanina:
Vyndáme si z ledničky máslo a heru, aby nám tuk změkl.
Třešně odpeckujeme. Nasekané oloupané mandle lehce opražíme(do světlounce béžova, ještě se opečou).
Změklý tuk vyšleháme s cukrem (i vanilkovým) do pěny. Přidáme sůl. Potom vmícháme jedno vejce po druhém. Přidáme rum (ať to má vůni a grády). Zasypeme hrstí rozinek.
Mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru smícháme a přimícháme do těsta.
Kulatou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem.
Těsto poklademe třešněmi, posypeme opraženými nasekanými mandlemi a na závěr zasypeme drobenkou ze skořicového, vanilkového cukru, krystalu, mouky a másla. (úžasně to voní a chutná)
Narozeninovou bublaninu pečeme v předehřáté troubě na 100-150 stupňů dle trouby cca ½ hodiny.
Pekla jsem tuhle báječnou lahůdku dost dlouho, na doraz, pěkně do zlatova a třešně se skořicovou drobenkou mi v podstatě zkaramelizovaly a věřte nevěřte, bylo to naprosto delikatesní.