Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou

fotka Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou:

3 vejce  | necelý hrnek krupičky  | 1 lžička prášek do pečiva  | 1/4 hrnku olej  |  voda, sůl

Postup přípravy receptu Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou:

Rozklepneme 3 vejce, která pořádně vidličkou rozkvedláme (tak 1 min), přisypeme krupičku, v které jsme zamíchali prášek do pečiva - musíme vytvořit těstíčko, které není ani moc husté ani moc tekuté -viz foto. Na plynový sporák dáme plotýnku a necháme si předehřát olej na pánvičce. Až bude olej připravený na smažení, vylijeme těstíčko na pánvičku -plamen stáhneme na mírný - těsto by mělo být tak husté, aby se nám nerozlilo po celé pánvičce (pánvička by měla mít v průměru nejméně 25 cm a měla by být hlubší)

Po stáhnutí plamene pánvičku přikryjeme pokličkou a placku opékáme z jedné strany tak 15 min, poté ji obrátíme a znova ji pod pokličkou opékáme tak 15 min (placku v průběhu pečení můžeme vícekrát otáčet, tak aby byla krásně do zlatova opečená -dodržíme tak tu půl hodinku na celé pečení.

Připravíme si osolenou vodu a placku vodou zalijeme, tak aby byla placka potopená - pánvičku přendáme z plotýnky na plamen na největší stupeň - to, aby nam voda začala brzy vařit. Na pánvičku opět přiložíme pokličku. Kontrolujeme, aby byla stále placka ponořená ve vodě, jelikož placka vodu nasavá, musíme ji neustále dolívat. Svítek se nám po zalití zvětšuje, až by měl nabýt do celé plochy pánvičky - vaření trvá tak 20 min - pak svítek v pánvičce rozřízneme na čtyři části a znova pod pokličkou vaříme tak 5 min. Svítek musí být měkký a nadýchaný.

Podáváme s koprovou omačkou - opravdu je to lahůdka :-) Tento předpis mám po své babičce, je to specialita z Vysočiny :-)


Fotky receptu Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou:

Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou
Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou
Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou
Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou
Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou
Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou
Fotky vložil: aktakkk,admin 
Hodnocení receptu Svítek - specialita z Vysočiny podávaná
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !