Použité suroviny receptu Tříbarevná olejová bábovka:
3 celá vejce
| 250 g pískového cukru
| 250 ml oleje
| 250 ml mléka
| 500 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 1 vanilkový cukr
| 1 až 1,5 lžičky instantní kávy rozmíchaná v 1 lžíci horké vody
| dle chuti: kakao
Postup přípravy receptu Tříbarevná olejová bábovka:
Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme olej a mléko, vanilkový cukr a postupně přisypáváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše důkladně promícháme. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
Těsto rozdělíme na 3 díly. Do prvního vmícháme instantní kávu a nalijeme na dno formy. Přilijeme druhou část a špejlí trošku promícháme s kávovou aby nám vzniklo mramorování. Poslední část smícháme s kakaem (množství dle chuti) a nalijeme na první dvě části a opět špejlí trošku promícháme.
Dáme péct do středně vyhřáté trouby a pečeme na cca 170 stupňů 45-60 min.