Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tvarohová žemlovka

fotka Tvarohová žemlovka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Tvarohová žemlovka:

7 ks housky  | 750 ml mléko  | 3 ks vejce  | 40 g máslo  | 80 g cukr krupice  | 500 g měkký tvaroh  | 50 g rozinky  | 100 g moučkový cukr  | 1 ks vanilkový cukr  |  máslo na vymazání pekáče  |  strouhanka na vysypání pekáče  |  moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu Tvarohová žemlovka:

Pokrájené housky zalijeme mlékem, promneme a důkladně vymačkáme. Přebytečné mléko slijeme. Pak k nim přidáme 2 žloutky, rozpuštěné máslo, krupicový cukr a promícháme.



Polovinu směsi rozložíme do vymazaného vysypaného pekáče a potřeme ochuceným tvarohem. Ten si připravíme smíchání tvarohu s jedním žloutkem, moučkovým cukrem a rozinkami. Přikryjeme zbylou houskovou směsí a vložíme do středně horké trouby.



Před dopečením pekáč vyjmeme a žemlovku potřeme tuhým sněhem z bílků, do kterého předem zašleháme vanilkový cukr.



Tvarohovou žemlovku vrátíme do vyhřáté trouby a dopečeme dorůžova.


Fotky receptu Tvarohová žemlovka:

Tvarohová žemlovka
Tvarohová žemlovka
Fotky vložil: vocjan 
Hodnocení receptu Tvarohová žemlovka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !