Postup přípravy receptu Tvarohový koláč s rozinkami:
Mouku prosejeme do mísy a vytlačíme důlek. Do něj dáme vejce. Na mouku rozdělíme 125 g másla rozděleného na vločky. Přidáme 75 g cukru a 2/3 citronové kůry. Všechno důkladně promícháme, zabalíme do potravinové fólie a chladíme přibližně 30 minut. Vymažeme tukem formu o průměru 26 cm. Vyložíme vyváleným těstem. Povytáhneme okraj a dno několikrát propíchneme. Dáme do chladna. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Tvaroh necháme okapat, pokud je potřeba. Oddělíme zbylá vejce. Vyšleháme do krému zbylé máslo, žloutky, cukr a citronovou kůru. Smícháme škrob a prášek do pečiva. Tvaroh vymícháme do hladka a společně se zakysanou smetanou, škrobovou směsí a rozinkami přidáme do směsi. Všechno důkladně promícháme. Vyšleháme bílky. Přimícháme je do směsi, dáme na korpus a pečeme přibližně 50-60 minut. Pak vyjmeme z trouby, asi 15 minut necháme chladnout ve formě, poté vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Tvarohový koláč můžeme připravit i s meruňkami, ostružinami, malinami, borůvkami nebo jiným ovocem. Pokud není ovoce čerstvé, skvěle ho nahradí mražené. Tvarohový koláč bývá nejlepší den po upečení.