25 dkg měkkého tvarohu
| 25 dkg cukru krystal
| 25 dkg polohrubé mouky
| 2 dcl oleje
| 20 dkg mletého máku
| 2 lžíce rumu
| prášek do pečiva
| 6 vajec
| 100 ml mléka
| tuk na vymazání plechu a hrubá mouka na vysypání
Postup přípravy receptu Tvarohový makovec:
Žloutky ušleháme s cukrem ( cca 1. minutu metličkami), přidáme tvaroh, olej, rum a ještě krátce ušleháme. Do mouky zamícháme prášek do pečiva a spolu s mákem smícháme s ostatními ušlehanými surovinami. Jestli bude hmota hodně hustá přidáme klidně mléko a nakonec zamícháme dobře ušlehaný sníh. Nalijeme do vysokého, vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu a pečeme na 180 st. cca 27. minut. Necháme vychladnout a natřeme citrónovou polevu.
Poleva – 20 dkg moučkového, 5 lžic citr. šťávy smícháme a přidáme 2 dkg rozehřátého ztuženého tuku. Natřeme na makovec.
Fotky receptu Tvarohový makovec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!