Postup přípravy receptu Velikonoční jidášky:
Droždí rozetřeme se lžící cukru, přidáme asi polovinu vlažného mléka a rozšleháme. Přisypeme lžíci hladké mouky a vytvořme kvásek hustý asi jako těsto na palačinkly. Necháme na teplém místě vykynout. Do zadělávací mísy dáme zbytek cukru a mouky, přísady, žloutky a vejce, přidáme vykynutý kvásek a zbylé vlažné mléko. Zaděláme a když se suroviny spojí, přilijeme vlažnou rozpuštěnou Heru. Pak zpracujeme v hladké nelepivé těsto volnější konzistence a necháme asi 40 minut kynout na teplém místě Po vykynutí nakrájíme na 20 kousků. Každý rozválíme pomocí dlaní na pramen a stočíme. Naskládáme na plech, necháme ještě asi 15 minut kynout a pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem, sezamem nebo ozdobíme rozinkami. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut.